Felii de portocale confiate
Fructele confiate au reprezentat mereu un desert îndrăgit de toată lumea. Feliile de portocale confiate, apoi trecute prin ciocolată pot fi servite cu orice ocazie sau chiar făcute cadou. Metoda de realizare este foarte simplă, însă vă recomand să folosiți portocale BIO deoarece coaja acestora nu este tratată cu substanțe chimice. Pentru realizarea acestor produse de confiserie, nu aveți nevoie de echipament special. Atenție la temperatura ridicată a siropului în care fierbeți feliile de portocale! Vara, recomand să conservați acest produs în frigider, pentru a nu se înmuia ciocolata.
Ingrediente:
300 ml apă
300 g zahăr
O portocală feliată
150 g ciocolată (tăiată bucățele)
300 ml apă
300 g zahăr
O portocală feliată
150 g ciocolată (tăiată bucățele)
Metodă de preparare:
1. Într-o cratiță, încălziți apa cu zahărul.
2. Când siropul fierbe, adăugați feliile de portocale.
3. După 15 minute, întoarceți-le pe cealaltă parte. Lăsați să fiarbă încă 15 minute.
4. Așezați feliile de portocale pe o hârtie de copt.
5. Temperați ciocolata: topiți pe abur 100 g ciocolată. Înlăturați recipientul de la sursa de căldură. Adăugați restul de ciocolată şi amestecați până se topeşte si aceasta.
6. Treceți jumătate din feliile de portocale prin ciocolată, apoi asezați-le din nou pe o hârtie de copt.
1. Într-o cratiță, încălziți apa cu zahărul.
2. Când siropul fierbe, adăugați feliile de portocale.
3. După 15 minute, întoarceți-le pe cealaltă parte. Lăsați să fiarbă încă 15 minute.
4. Așezați feliile de portocale pe o hârtie de copt.
5. Temperați ciocolata: topiți pe abur 100 g ciocolată. Înlăturați recipientul de la sursa de căldură. Adăugați restul de ciocolată şi amestecați până se topeşte si aceasta.
6. Treceți jumătate din feliile de portocale prin ciocolată, apoi asezați-le din nou pe o hârtie de copt.
Acest desert delicios este gata de savurat imediat dupa ce s-a întărit ciocolata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu