Brittany Sablé


Aromă de migdale. Textură fragedă. Brittany Sablé reprezintă cea mai bună alegere în materie de fursecuri. Spre deosebire de produsele de patiserie din comerț, cele făcute in casă nu conțin grăsimi vegetale hidrogenate, coloranți sau arome artificiale. În această rețetă se găsește o cantitate însemnată de pudră de migdale. Dacă nu o găsiți în comerț, prăjiți migdalele, iar apoi, într-un procesor, macinați-le. Dacă nu dispuneți de acest echipament, puteți folosi chiar și vechea mașină de măcinat nuci. De asemenea, un robot de bucătărie care dispune de un atașament de tip paletă vă va fi de ajutor pentru procesarea aluatului, dacă nu, lingura de lemn reprezintă cea mai bună opțiune. După prepararea aluatului, este necesar îl țineți la rece pentru aproximativ o oră. Astfel, vă va fi mult mai usor să îl întindeți.

Aveți nevoie de:
150 g unt 82% grăsime, la temperatura camerei
140 g zahăr
1/2 linguriță sare
60 g (3) gălbenușuri
70 g pudră de migdale
200 g făină 000
o linguriță rasă de praf de copt

Preparare:
1. Amestecați toate ingredientele în robotul de bucătărie sau într-un bol, cu lingira de lemn până rezultă un aluat relativ moale.
2. Înveliți aluatul în folie de plastic, iar pentru o oră, lăsați-l la frigider.
3. Întindeți aluatul (pe masa de lucru înfăinată) până la o grosime de aproximativ 4-5 mm.
4. Tăiati formele dorite.
5. Coaceți la 180 grade celsius pentru aproximativ 10 minute (până devin aurii).

Brittany Sablé pot fi servite simple, cu zahăr sau umplute cu dulceață.

Comentarii

Postări populare